Karácsonyi Narancsos Mézes Sertéssült
Hozzávalók:
600g sertéskaraj vagy sertéscomb, kockákra vágva
1/2 csésze narancsos akácméz
2 narancs leve és reszelt héja
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál friss gyömbér, reszelve
2 evőkanál olívaolaj
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Zöldségek a tálaláshoz (pl. párolt zöldségek, rizs)
Elkészítés:
Marinád készítése:
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a narancsos akácmézet, a friss narancslét, a reszelt narancshéjat, szójaszószt, apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért, olívaolajat, sót és borsot.
Sertéshús előkészítése:
Mossuk meg és szárítsuk meg a sertéshúst. Vágjuk kisebb kockákra.
Marinálás:
Helyezzük a sertéshúst egy zárható tasakba vagy műanyag dobozba, majd öntsük rá a marinádot. Jól zárjuk le, majd rázzuk meg alaposan, hogy mindenhol befedje a pác a húst. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára.
Főzés:
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel egy kevés olívaolajat közepes lángon. Vegyük ki a sertéshúst a marinádból, majd pirítsuk meg mindkét oldalát a serpenyőben, amíg szép aranyszínűek lesznek.
Hús főzése:
Öntsük hozzá a maradék marinádot a serpenyőbe, majd hagyjuk főzni a húst közepes lángon kb. 10-15 percig, vagy amíg átsül és a szósz besűrűsödik.
Tálalás:
Tálaljuk a narancsos mézes sertéspároltot friss zöldségekkel vagy rizzsel. Díszíthetjük friss narancsszeletekkel és apróra vágott friss petrezselyemmel.
Ez a Narancsos Mézes Sertéspárolt egy igazán ízletes és különleges étel, mely tökéletes választás lehet egy ünnepi vacsorához. Az akácméz és a friss narancs egyedi ízvilága egyedülálló élményt nyújt. Jó étvágyat kívánok!