Íme egy fantasztikus recept, amelyhez a narancsos mézet is feltudod használni:
Narancsos Mézes Mandulás Szelet
Hozzávalók:
Mézes narancsos réteg:
100g narancsos akácméz
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart narancslé
Mandulás tészta:
200g mandulaliszt
100g cukor
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
Díszítés:
Porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 20x20 cm-es sütőformát, béleljük ki sütőpapírral.
Mézes narancsos réteg elkészítése:
Egy kis lábasban melegítsük fel a narancsos akácmézet, majd adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a frissen facsart narancslét. Keverjük össze, majd hagyjuk hűlni.
Mandulás tészta elkészítése:
Egy közepes tálban keverjük össze a mandulalisztet, cukrot és sütőport.
Adjuk hozzá a tojásokat, és gyúrjuk össze az összetevőket egy tésztává.
Sütés:
Nyomkodjuk be a mandulás tésztát az előkészített sütőformába egy egyenletes rétegben.
Öntsük rá a már kihűlt narancsos mézet.
Sütés folytatása:
Süssük a süteményt előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Hűtés és díszítés:
Hagyjuk kihűlni a sütőt, majd szórjuk meg porcukorral.
Szeletelés és tálalás:
Vágjuk kisebb szeletekre, majd tálaljuk.
Ez a Narancsos Mézes Mandulás Szelet egy igazán különleges desszert, melyben az akácméz és a friss narancs íze tökéletes harmóniában találkozik. Élvezze a gazdag és mézes ízvilágot ezzel a könnyen elkészíthető süteménnyel!