A görögdinnye a nyár egyik slágere, hiszen magas víztartalma és édes íze miatt, jól esik szervezetünk számára a jéghideg görögdinnye. Megmutatjuk, hogyan tudsz egy hűsítő finomságot készíteni, ebből a finom gyümölcsből.
Zümi magazin
Nincs is jobb módja a forró nyári napok felfrissülésének, mint egy ízletes és hűsítő gyümölcsös fagylalt. Ha szereted a friss gyümölcsök ízét és a krémes joghurtot, akkor örömmel fogadod majd ezeket a recepteket, amiket a gyümölcs, a joghurt és a méz egyedi kombinációi jelentik a főszereplőt. Az epres vagy levendulás, valamint a sárgadinnyés méz különleges íz világot kölcsönöznek ezeknek a fagylaltoknak, ezen kívül könnyen elkészíthetők és fagyasztóba is lehűthetők.
Az őszi szezon beköszöntével a kertünk tele van érett almákkal, melyeket szívesen felhasználunk a legkülönbözőbb ételek elkészítéséhez. Az alma nem csak az egészségünk szövetségeseként, de a konyhánkban is igazi kincsnek számít. Egyik kedvenc receptünk az Almás Pite Muffin, amely egyfajta tökéletes összhangja az almás pitének és a muffinnak.
Az őszi hűvös napokon nincs is jobb, mint egy finom, frissen sült almafánk illata, ami betölti a konyhát. Ebben a cikkben megosztjuk veled a kedvenc Amerikai almafánk receptünket, amely egyszerűen elkészíthető, mégis elképesztően finom. Próbáld ki, és élvezd az őszi ízeket!
Képzeld el, hogy a nyár legédesebb pillanatait egy üvegbe zárhatod. A hűsítő görögdinnye, egy csipet lime, némi vanília… és máris kész a szezon legizgalmasabb lekvárja! Ráadásul minimális cukorral, egészségesebb verzióban – pont olyan, amilyet te is szívesen kanalaznál reggelire vagy akár sajttál mellé.